14. rujan 2020.

Tjedni pregled aktivnosti UGP

Od početka tražimo cjelovite i nužne reforme i baš zato i dalje radimo jako puno posla, a uz to pripremamo nove aktivnosti koje vode Hrvatskoj 2.0!

TJEDAN ISPRED NAS
 

  • UGP TRAŽI URED

Naš UGP tim postaje sve veći i imamo sve više posla tako da smo u potrazi za novim prostorom u Zagrebu za naš rad! Potreban nam je ured s 3 radna stola, s pripadajućom opremom, i još nešto prostora za skladištenje promotivnih materijala. Plus je ako uz to idu i prostorije u kojima bismo mogli održati povremeno sastanke s drugim gostima. Ako imate nešto takvo ili znate nekoga tko bi iznajmio ured po pristupačnoj i simboličnoj cijeni za nas, molimo da se javite na info@glaspoduzetnika.hr!
 

  • SASTANAK S MINISTARSTVOM REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU

Danas će se održati sastanak između predstavnika UGP-a te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Predstavit ćemo rad UGP Odbora za EU fondove te ćemo razgovarati o uspostavi suradnje u postupku programiranja za novu financijsku perspektivu 2021. – 2027., s ciljem podizanja kvalitete sustava fondova EU-a u Republici Hrvatskoj te učinkovitije apsorpcije predmetnih sredstava od strane privatnog sektora.
 

  • FACEBOOK GRUPA ZA EDUKACIJE

Edukacije za članove samo što nisu krenule, pa vas još jednom pozivamo da se pridružite Facebook grupi za edukacije za članove.
 
FACEBOOK GRUPA ZA ČLANOVE
 

  • WEB ZA ČLANOVE

Molimo još jednom sve vas koji dosad niste, da se ulogirate na svoj profil na webu za članove te da provjerite ispravnost podataka. Također, na svom profilu možete pregledati dosadašnje ponude i pogodnosti koje su drugi članovi pripremili, a možete postaviti i svoju ponudu za uslugu ili proizvod koji nudite. Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno se javite na podrska.clanovima@glaspoduzetnika.hr
 
WEB ZA ČLANOVE

 

TJEDAN IZA NAS
 

  • BORBA ZA KORIŠTENJE SPORTSKIH DVORANA

Predstavnici Odbora za sport udruge Glas poduzetnika saznali su od sportskih klubova i djelatnika u pojedinim školama da su putem telefonskog poziva ili pozivanjem na preporuke HZJZ-a obaviješteni da više nije moguće koristiti školske dvorane za treninge. Nitko ne želi preuzeti odgovornost, već se, kao i dosad, odgovornost prebacuje s jednog na drugo nadležno tijelo. Budući da nitko ne želi dati pisanu odluku, pitamo se znači li to da nitko nije siguran u njezinu vjerodostojnost? Odgovor čekamo još uvijek!


KORIŠTENJE SPORTSKIH DVORANA
 

  • DOPIS SABORSKIM KLUBOVIMA

Svim saborskim klubovima uputili smo dopis u kojem predlažemo sastanak, kako bismo prezentirali svoje prijedloge reformi za pokretanje gospodarstva te našu viziju Hrvatske 2.0. Neki klubovi već su se odazvali pozivu UGP-a i to pozdravljamo. Nadamo se pozitivnim odgovorima od svih saborskih klubova.

 

  • DOPIS MINISTARSTVU ZDRAVSTVA

Povodom upute koju je izdalo Ministarstvo zdravstva 28. kolovoza za zdravstvene ustanove kojom se do daljnjeg obustavljaju stručni skupovi koji uključuju kongrese, simpozije, predavanja, radionice i drugi oblici stručnog usavršavanja zdravstvenih djelatnika, Odbor za cjeloživotno obrazovanje UGP-a, uputio je prijedlog ministarstvu da se oni poduzetnici koji provode edukacije za fizioterapeute/kineziterapeute izuzmu iz zabrane zbog prirode njihovih edukacija.
 

  • 5 do 12 AKCIJA ZA UGOSTITELJE

10.9. održala se akcija „5 do 12“ u kojoj je više od 600 ugostitelja Istre i Kvarnera obustavilo posluživanje u svojim objektima na 60 minuta. Time su poručili kako taj sat vrlo lako može postati i znatno dulji vremenski period, čime zaposlenje gotovo 60.000 ljudi, samo iz ugostiteljske grane, dolazi pod znak pitanja. UGP je podržao akciju i  zahtjeve ugostitelja: pauzu naplate PDV-a, smanjenje PDV-a, potpore kroz kredite za likvidnost i investicije.


5 DO 12 AKCIJA
 

  • AKCIJA ZA NOĆNE KLUBOVE

Prošlog vikenda podržali smo akciju Inicijative barova i noćnih klubova s kojom upozoravamo već danima nadležne institucije kako će, zbog epidemioloških mjera na snazi, doći do potpunog zatvaranja preko 1000 objekata te otpuštanja radnika. Iz tog razloga, noćni barovi i klubovi organizirali su akciju “5 sati naprijed, 25% nazad“ tijekom koje su, 11. i 12. rujna, bili otvoreni od 19:00 sati do 24:00. Više od 15.000 djelatnika i suradnika  ostat će bez posla u teškoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji koja je pred nama, ako se ovakve mjere nastave. U UGP-u podržavamo i dalje one koji žele raditi!

AKCIJA NOĆNIH KLUBOVA

 

  • UPIT HRVATSKIM VODAMA O PROJEKTU „VEPAR“

Hrvatskim vodama poslali smo upit vezan za nabavu prijevoznih sredstava za obranu od poplava (Provedba komponente projekta unapređenja negrađevinskih mjera upravljanja rizicima od poplava - PROJEKT VEPAR). S obzirom da se radi o vrijednom automobilu, zanimalo nas je za koje potrebe je isti nabavljen, na koji način će se automobil koristiti u projektu  te tko je sve korisnik vozila. Kao i uvijek, sve što tražimo je transparentnost. Odgovor čekamo! 

Nastavno na ovu problematiku, najavljujemo naš novi projekt: "EU transparentnost" gdje ćete imati priliku javiti nam sve nepravilnosti koje uočite vezane za EU natječaje! Nešto više o projektu u sljedećem newsletteru!

 

Na putu prema Hrvatskoj 2.0,
Vaš Glas poduzetnika

 

 

 

Postani član UGP-a

Neka se i tvoj glas čuje

Učlani se