O nama

Udruga Glas Poduzetnika

Glas Poduzetnika je udruga mikro, malih i srednjih poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i svih zaposlenika u privatnom sektoru, čiji je cilj konkretnim prijedlozima nužnih i hitnih ekonomskih mjera i reformi upućenih Vladi Republike Hrvatske i državnim institucijama, ubrzati ekonomski oporavak cijelog društva te izgraditi zdrave temelje za Hrvatsku 2.0.

Glas poduzetnika je pokrenut kao neformalna inicijativa skupine građana koja se spontano okupila u drugoj polovici ožujka 2020. godine. Inicijativu je pokrenula grupa poduzetnika koji su smatrali da u javnom prostoru nema dovoljno glasova iz privatnog sektora. Također, smatrali su da je situacija veoma ozbiljna i da bi potencijalne posljedice krize mogle naštetiti gospodarstvu te imati štetan utjecaj na samozaposlene, mikro, male i srednje poduzetnike koji zapošljavaju 70% radnika u privatnom sektoru. 

Komunikacija je započela kroz Facebook grupu i stranicu, gdje se u roku od 14 dana okupilo preko 45.000 članova. 

Inicijativu, formalno i neformalno, podržava velik broj poslovnih udruga (Nacionalna udruga ugostitelja, HURA, Lipa, CISEX, MBA Croatia, Udruženje organizatora i realizatora događanja, Women in Adria, CRO.AI). 

Glas poduzetnika je trenutno najveća i najbrojnija udruga poduzetnika u Hrvatskoj.

U petak, 3. travnja 2020. godine Inicijativa je postala udruga Glas poduzetnika.

Udruga Glas poduzetnika
Republike Austrije 33, Zagreb
OIB: 87582274224
IBAN: HR2324020061100970954

info@glaspoduzetnika.hr

Podrška članovima

podrska.clanovima@glaspoduzetnika.hr