UGP uštedio poduzetnicima preko 400 milijuna kuna!

Pobjeda UGP-a, pobjeda hrvatskih poduzetnika

Posted by Admin2 on November 16, 2022

Udruga Glas poduzetnika ovim putem donosi dobre vijesti za sve hrvatske poduzetnike!

Naime, UGP je prije više od mjesec dana prvi progovorio i ukazao na novo potencijalno novčano opterećenje za poduzetnike kojim bi država naplatila papir koji je već dala, odnosno željela je naplatiti konverziju valute temeljnog kapitala iz kune u euro u sudskom registru po cijeni od 2500kn za javnobilježničke usluge, no UGP je rekao: Ne može!

UGP je u svojem prvom apelu iznio zabrinutost oko dodatnih nameta i nepotrebnih financijskih opterećenja poduzetnika koji jedva preživljavaju s visokim troškovima svojeg poslovanja. Pravovremena reakcija i upornost UGP-a nije bila uzalud! Drago nam je da je Predsjednik Vlade uzeo u obzir UGP-ov apel i jučer na aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru obećao kako neće teretiti poduzetnike, čime je UGP-ova nepokolebljivost urodila plodom te s “leđa” hrvatskih poduzetnika skinula teret težak 400 milijuna kuna.

Ovo nije samo pobjeda UGP-a nego i svih poduzetnika u Hrvatskoj. Očekujemo kako će Predsjednik Vlade i resorno Ministarstvo pravosuđa i uprave u narednim tjednima realizirati svoje obećanje te na taj način izaći u susret i osloboditi poduzetnike nepotrebnog financijskog nameta. Ovakva pozitivna odluka od neizmjerne je važnosti za hrvatske poduzetnike koji se već sad teško nose energetskom krizom uzrokovanu pandemijom, ratom u Ukrajini i inflacijom.

“UGP će uvijek štititi interese mikro, malih, srednjih poduzetnika i obrtnika, žalosno je da smo jedini!’ - istaknuo je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.  

UGP neće nikada posustati, i dalje će se boriti za dobrobit svih poduzetnika u Hrvatskoj.