UGP OTVORIO VAŽNE PODUZETNIČKE TEME NA WEEKEND MEDIA FESTIVALU

Posted by GlasPoduzetnika on September 25, 2023

Ovog vikenda imali smo čast sudjelovati na Weekend Media Festivalu, regionalno poznatom festivalu komunikacijske industrije. Ove godine aktivno smo se uključili u organizaciju tri panela kako bismo otvorili važne rasprave o pitanjima suvremenog digitalnog svijeta, te prikaza poduzetništva u medijima. 

Na panelu “AI era: Inoviraj, implementiraj, dominiraj” Dražen Oreščanin, Aco Momčilović i Hajdi Ćenan osvrnuli su se na pozitivne i negativne strane utjecaja umjetne inteligencije na poslovanje. Potvrdili su da će mnoga tradicionalna radna mjesta vjerojatno nestati uslijed ovih promjena, ali su također naglasili da će se stvoriti brojne nove radne prilike zahvaljujući napretku umjetne inteligencije. 


Autor fotografije: Pixsell/Matija Habljak

Panel “Kontroverzni poduzetnik” okupio je mnoge važne medijske, ali i poduzetničke ličnosti poput Hrvoja Bujasa (UGP), Zorana Šprajca (RTL), Aleksandra Stankovića (HRT), Tihomira Ladišića (N1) i Zorana Turkovića (24sata). “Početkom 90-ih godina se riječ poduzetnik uglavnom vezala uz kriminal i ideja UGP-a bila je da riječ poduzetnik postane pojam za ljude koji stvaraju nove vrijednosti. Riječ gospodarstvenik je čovjek koji je preko političke veze došao na poziciju i zato trebamo distancirati ta dva pojma. Politika djeluje u medijima, naravno, ali da postoje poduzetnici koji bi isto tako htjeli i utjecaj i moć, itekako postoje” - rekao je Bujas.


Autor fotografije: Pixsell/Matija Habljak

Panel “Cyber sigurnost: Kako ne postati digitalni doručak za hakere” bio je posvećen pitanjima digitalne sigurnosti podataka i svakodnevnim prijetnjama istih. Panelisti Marko Rakar, Iva Rogović Lekić, Daniel Šimić i Duško Martić zaključili su panel s nekoliko praktičnih savjeta koje bismo trebali primjenjivati redovito kako bismo održali digitalnu higijenu sigurnosti svojih poslovnih i privatnih podataka. 


Autor fotografije: Pixsell/Matija Habljak

S ponosom možemo reći da su svi naši paneli privukli veliki broj slušatelja te su ispunili dvorane Weekend Media Festivala do posljednjeg mjesta. Osim toga, nismo ostali nezapaženi ni u medijima, koji su izvještavali o našem panelu "Kontroverzni poduzetnik."

Ovim putem želimo izraziti iskrenu zahvalu svim našim panelistima i moderatorima, kao i organizatorima Weekend Media Festivala. Također, veliko hvala svim slušateljima koji su se pridružili našim panelima i obogatili rasprave svojim pitanjima i komentarima. S nestrpljenjem iščekujemo sljedeći Weekend Media Festival, gdje se veselimo ponovnom susretu i novim gorućim poduzetničkim temama! Vidimo se dogodine!