UGP je organizirao konferenciju Beauty&Business na Zagrebačkom velesajmu

USPJEŠNO ODRŽANA BEAUTY&BUSINESS KONFERENCIJA

Posted by admin_ on March 07, 2022

Stručnjaci iz beauty industrije na konferenciji Beauty&Business održali su veoma zanimljiva i korisna predavanja i podijelili svoja iskustva iz industrije ljepote

Udruga Glas poduzetnika organizirala je u subotu, 5. ožujka, Beauty&Business konferenciju u sklopu Beauty&Hair Expo 2022 sajma u kongresnoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu. Naglasak konferencije bio je na izvrsnosti kvalitete te načinima na koje dobro i profesionalno voditi posao u beauty industriji. Na samom početku konferencije, Ivana Matić, članica Upravnog odbora UGP-a, pozdravila je sve prisutne i naglasila kako je kvaliteta u beauty industriji itekako nužna i kako su potrebne promjene te je upravo zbog toga udruga Glas poduzetnika osnovala Odbor za industriju ljepote. Nakon toga, posjetiteljima se obratila Renata Suša, direktorica Zagrebačkog velesajma, i istaknula kako su upravo mali i srednji poduzetnici ključ za pokretanje gospodarstva. 

Konferenciju je otvorila Martina Topčić s predavanjem KLASIČNI TRETMANI ILI APARATURNI TRETMANI u kojemu je objasnila razlike između ta dva tretmana i objasnila da su aparaturni tretmani itekako važni jer stvaraju dodatnu vrijednost za klijenta, a poslodavac sebi otvara prostor za povećanje cijena tretmana. Zatim je Kristina Ercegović održala predavanje pod nazivom ODNOSI S KLIJENTIMA u kojemu je naglasila da nije svaki kupac za nas niti smo mi dobar izbor za svakoga kupca. Ivana Matić, članica Upravnog odbora UGP-a i voditeljica Odbora za industriju ljepote predstavila je posjetiteljima certifikat Izvrsnost usluge koji će omogućiti da se siguran i zadovoljavajuć brand dodatno istakne na tržištu i unaprijedi svoje poslovanje. Na certifikatu je Odbor za industriju ljepote udruge Glas poduzetnika radio godinu dana kako bi se poboljšala beauty branša. 

“Naši stručnjaci iz beauty branše razvili su ovaj certifikat kojim želimo pomoći najboljima da se istaknu i na taj način podignuti kvalitetu usluge u cijeloj industriji” - izjavila je Ivana Matić iz Odbora za industriju ljepote UGP-a.


Nakon što je predstavljen certifikat, Anita Majoli održala je predavanje DRUŠTVENE MREŽE, WEB STRANICA I MARKETING U BEAUTY INDUSTRIJI u kojemu je objasnila zašto je potrebno unaprijediti poslovanje i posvetiti vrijeme za izradu kvalitetne web stranice i kvalitetnog sadržaja na društvenim mrežama. 


Najviše posjetitelja zaintrigirao je panel KVALITETA U BEATUY INDUSTRIJI na kojemu su sudjelovali renomirani sugovornici: Ivica Pavlačić, Sanja Varlaj, Martina Kallos i Manuela Picard, a moderatorica panela bila je Ivana Matić. Na panelu su sugovornici došli do zaključka kako je potrebno promijeniti sustav obrazovanja i uvesti više edukacija zbog toga što mnogi mladi nakon što završe školu nisu sposobni za tržište rada, što dovodi do toga da mnogi poslodavci troše novac i vrijeme da usavrše dobrog radnika. Također, kvaliteta usluge treba biti u rangu cijene usluge i zato je važno da su usluge standardizirane. Osim toga, bilo je govora o tome kako je mladima danas sve dostupno zbog društvenih mreža, ali da bi usluga bila kvalitetna potrebne su edukacije i konstantno usavršavanje i napredovanje. 


Ivana Ožegović je u svom predavanju KAKO UPRAVLJATI SVOJIM NOVCEM? objasnila kako otvoriti obrt, J.D.O.O. ili D.O.O. te koje su prednosti, a koji nedostaci obrta/tvrtke. Nakon toga, slijedilo je predavanje LJEPOTA POSLOVANJA na kojemu je Martina Kallos objasnila zašto treba izbjegavati rad na crno u beauty industriji te kako ono utječe na cjelokupnu industriju ljepote. Zatim su Zrinka Derković i Maja Trbojević na svojem predavanju ZAŠTITA NA RADU razjasnile zašto zaštita na radu nije namet i koliko je zaštita na radu važna za sigurnost posla.


Na samom kraju konferencije imali smo predavanje MADEROTERAPIJA koje je održala Željka Novosel na kojemu su posjetitelji mogli saznati sve novitete u tom području. Također, Božana Lončar je u svom predavanju FOOTLOGIX objasnila zašto je pedikura stopala itekako važna za naše zdravlje.


Ovim putem, udruga Glas poduzetnika želi se zahvaliti svim predavačima i panelistima koji su sudjelovali na konferenciji i napravili odličan događaj. Također, želimo se zahvaliti Zagrebačkom velesajmu i svim posjetiteljima na Beauty&Hair Expo 2022 sajmu koji su došli na našu konferenciju.