UGP je organizirao konferenciju Beauty&Business 2023 na Zagrebačkom velesajmu

USPJEŠNO ODRŽANA BEAUTY&BUSINESS 2023 KONFERENCIJA

Posted by admin1 on March 17, 2023

Udruga Glas poduzetnika organizirala je u nedjelju, 12. ožujka, Beauty&Business konferenciju u sklopu Beauty&Hair Expo 2023 sajma u Kongresnoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu. Naglasak konferencije bio je na pokazateljima kvalitete u beauty industriji, te te kako ih postići na profesionalan i održiv način. Na samom početku konferencije, Branka Prišlić, glavna tajnica UGP-a, pozdravila je sve prisutne i naglasila kako je kvaliteta u beauty industriji itekako nužna i kako su potrebne promjene u organizaciji i načinu upravljanje poduzećima. 

Konferenciju je otvorio Vjekoslav Špoljarić s predavanjem "MJERE ZA PODUZETNIKE U USLUŽNIM DJELATNOSTIMA" u kojemu je predstavio aktivne mjere zapošljavanja u uslužnim djelatnostima i objasnio tko su prihvatljivi prijavitelji te koji su sve uvjeti za dobivanje potpora. Zatim su Maja Baričić i Matea Maras iz sektora prodaje i upravljanja prodajnom mrežom Erste Card Cluba-a na prezentaciji MOGUĆNOSTI PLAĆANJA I USLUGE ECC-a SOFTPOS predstavile posebnu ponudu poslovnih kartica namijenjenu manjim poduzećima, obrtnima te samostalnim djelatnostima. Njihova je kolegica Olja Labus predstavila jedinstveno rješenje za prihvat kartičnih transakcija - ECC SoftPOS aplikaciju

Ivana Ožegović, članica Nadzornog odbora UGP-a održala je zatim predavanje na temu POBOLJŠAJTE SVOJE POSLOVANJE u kojem je istaknula zašto je dobro biti informiran o novim aktualnim propisima i odlukama Vlade RH kojima možete optimizirati svoje poslovanje. Budući da svaka optimizacija poslovanja kreće od urednog vođenja knjiga, reći će nam i zašto je bitno odabrati dobrom knjigovođu. 

Krešimir Sočković je na predavanju KOMUNIKACIJA S KLIJENTIMA I POSLOVNIM PARTNERIMA svim prisutnima objasnio zašto je komunikacija važna, kako postići dobru komunikaciju te kako njome možemo zadržati stare ali doći i do novih klijenata. Nakon toga slijedilo je predavanje Klare Banek s Govorničke akademije Demosten pod nazivom BEAUTY TRENDOVI NA DUŠTVENIM MREŽAMA u kojem nam je rekla zašto je komunikacija na društvenim mrežama bitna za uspjeh na tržištu, kako svoje usluge približiti klijentima te kako stvoriti prepoznatljivi imidž tvrtke će vas istaknuti od konkurencije. Također, rekla nam je i kako prepoznati trendove u beauty industriji na društvenim mrežama i na koji način ih implementirati u svoje poslovanje. Liljana Kukec održala je predavanje na temu FRANŠIZE U BEAUTY INDUSTRIJI na kojoj  nam ispričala kako je to biti zastupnik određenog branda, te koje su sve prednosti, ali i zamke franšiznog poslovanja, te je s tom temom završio predavači dio konferencije.


Najviše posjetitelja zaintrigirao je panel POKAZATELJI KVALITETE U BEAUTY INDUSTRIJI na kojemu su sudjelovali renomirani sugovornici: Ivica Pavlačić, Ljiljana Kukec, Sanja Varlaj, Antonija Trtinjak, Ivica Zanetti, a moderatorica panela bila je Ivana Matić. Na panelu su sugovornici došli do zaključka kako je potrebno promijeniti sustav obrazovanja i uvesti više edukacija zbog toga što mnogi mladi nakon što završe školu nisu sposobni za tržište rada, što dovodi do toga da mnogi poslodavci troše novac i vrijeme da usavrše dobrog radnika. Također, kvaliteta usluge treba biti u rangu cijene usluge i zato je važno da su usluge standardizirane. Osim toga, bilo je govora o tome kako je mladima danas sve dostupno zbog društvenih mreža, ali da bi usluga bila kvalitetna potrebne su edukacije i konstantno usavršavanje i napredovanje. 


Ovim putem, udruga Glas poduzetnika želi se zahvaliti svim predavačima i panelistima koji su sudjelovali na konferenciji i napravili odličan događaj. Također, želimo se zahvaliti Zagrebačkom velesajmu i svim posjetiteljima na Beauty&Hair Expo 2023 sajmu koji su došli na našu konferenciju.