Udruga Glas poduzetnika u Bruxelles-u

Udruga Glas poduzetnika, članica europskih udruženja ESBA i SME United-a 28. i 29. rujna 2022. godine uspješno je odradila sastanke s predstavnicima udruženja poduzetnika u Bruxelles-u.

Posted by admin_ on September 30, 2022

Udruga Glas poduzetnika, članica europskih udruženja ESBA i SME United-a 28. i 29. rujna 2022. godine uspješno je odradila sastanke s predstavnicima udruženja poduzetnika u Bruxelles-u. 

Na sastancima su sudjelovali Hrvoje Bujas predsjednik udruge Glas poduzetnika i glavna tajnica udruge Branka Prišlić.  Sastali su se s počasnim rizničarem ESBE Johnom Walkerom s kojim su razgovarali o strategiji i boljoj suradnji s europskim udruženjem ESBA u kojoj je Hrvoje Bujas potpredsjednik, kao i planovima za budućnost, te pripremi sastanka odbora ESBE za sredinu sljedećeg mjeseca listopada koji će se održati u Bruxelles-u. Održali su sastanak s Veronique Willems, glavnom tajnicom SMI United-a, jednom od krovnih organizacija za zastupanje malih i srednjih poduzetnika na nivou europske unije, čiji je udruga Glas poduzetnika već više od godinu dana član. Na sastanku su razgovarali o temama  zastupanja malih i srednjih poduzetnika pogođenih energetskom krizom koja je zahvatila Europu, kao i drugim aktualnim temama vezanim uz malo i srednje poduzetništvo. 


Također, u četvrtak ujutro održan je European Liberal Forum and Entrepreneurs breakfast na kojem su prisustvovali predstavnici poduzetnika većine europskih država gdje su dogovorili da zajedničkim snagama, voljom i komunikacijom među predstavnicima ciljanih skupina mogu napraviti velike promjene na razini EU kako bi se uhvatili u koštac s problemima koji su uzrokovani energetskom krizom, ratom u Ukrajini i inflacijom. Na breakfastu je bila prisutna i članica EU parlamenta Martina Dlabajova čije su informacije bile od velikog značaja za prisutne koje je najviše interesiralo što to EU parlament planira za poduzetnike. Gospođa Dlabajova pozvala je  prisutne predstavnike poduzetnika da joj se jave s prijedlozima koji bi bili od pomoći poduzetništvu na razini cijele Europe. 

Hrvatski predstavnici na breakfast-u najviše su se družili s njemačkim predstavnicima Liberaler Mittelstand iz regije Baden - Wurttemberg. 

Udrugu Glas poduzetnika europska udruženja pozvala su da prisustvuju velikom forumu koji će se održati krajem studenog u Pragu, do tada će udruga Glas poduzetnika i dalje slušati svoje članove kako bi ih mogli bolje što zastupati na europskoj razini.