Udruga Glas poduzetnika na WEgate Summit-u i Upravnom odboru ESBA-e

Nakon dvije godine korone održan prvi sastanak “u živo” Upravnog odbora ESBA-e i WEgate Summit posvećen ženskom poduzetništvu

Posted by admin1 on October 21, 2022


Koliko je žensko poduzetništvo bitno za razvoj poduzetničke scene EU mogli smo se uvjeriti 17. listopada 2022. na WeGate Summit-u na kojem su sudjelovati i predstavnici udruge Glas poduzetnika, Hrvoje Bujas - predsjednik, Ivana Matić - članica upravnog odbora UGP-a i direktorica Woman in Adria i Branka Prišlić - glavna tajnica. 
WEgate je online platforma koja ima za cilj pomoći ženama poduzetnicama da započnu i izgrade svoje poslovanje uz pomoć angažirane zajednice i dijeljenja znanja. Ovogodišnji WEgate summit bio je usmjeren na mogućnosti financiranja projekata i umrežavanje, kao i mogućnosti  mentorstva žena poduzetnica diljem Europe . Također, fokus Summita bio je na  zelenoj i digitalnoj transformaciji koje su prepoznate kao novi pokretači razvoja ženskog poduzetništva. Na WEgate Summit-u uspješne poduzetnice predstavile su svoje poslovne modele za budućnost i istaknule  europske politike i strategije financiranja kojima je cilj učiniti europske poduzetnice uspješnijima. 
ESBA, europsko udruženje malih poduzetnika na čelu s predsjednikom Davidom Carom organizirala je gala večeru za istaknute uzvanike među kojima su bili i predstavnici udruge Glas poduzetnika. Večera je bila pod pokroviteljstvom Amazona, a tijekom večeri uzvanicima su se osim predsjednika obratili  partneri i organizatori WEgate Summita. Bila je to prilika za za neformalno druženje, dijeljene iskustava, savjeta i znanja među predstavnicima poduzetničkih udruženja iz drugih zemalja EU. 


Nakon dvije godine korona krize i mogućnosti održavanja samo video sastanaka , ovo je bio prvi sastanak upravnog odbora ESBA-e koji je održan uživo, a  na kojem je sudjelovao i Hrvoje Bujas, predsjednik UGP-a i potpredsjednik ESBA-e. 
Na Odboru su bile aktualne teme poput energetske krize, koja je zahvatila cijelu Europu te je donesena odluka da se ESBA aktivnije uključi u zastupanje poduzetnika u njihovim nastojanjima da premoste ovu krizu. Isto tako Odbor je odlučio da će se ESBA na razini EU zalagati da nivo ulaska poduzetnika u sustav PDV-a bude 100 000 EUR.  


Dogovoreno je da se sljedeći sastanak Upravnog odbora ESBA-e održi 2023. godine u Zagrebu, kojemu će domaćin biti udruga Glas poduzetnika.