SME EnterPRIZE - Nagrada za najbolja mala i srednja poduzeća u održivosti

Posted by GlasPoduzetnika on April 26, 2023

Udruga Glas poduzetnika, Generali osiguranje d.d. i Privredna banka Zagreb ponosno najavljuju drugo izdanje natječaja SME EnterPRIZE usmjerenog na mala i srednja poduzeća u Hrvatskoj. 


Ovaj natječaj ima za cilj promoviranje usvajanja održivih poslovnih modela te poticanje poduzetništva koje pozitivno utječe na zajednicu i okoliš. SME EnterPRIZE je strateška inicijativa Generali Grupe posvećena europskim malim i srednjim poduzećima kao ključnom temelju europskog gospodarstva te jednom od glavnih pokretača održive tranzicije. Pokrenut je povodom Generalijeve 190. obljetnice, a ove godine se održava u 10 europskih zemalja, uključujući Hrvatsku po drugi put.


Prijave na natječaj su otvorene od 11. travnja do 4. lipnja 2023. putem ovog linka: https://www.generali.hr/sme-enterprize. Mogu se prijaviti mala i srednja poduzeća iz Hrvatske koja svojim projektima održivosti u poslovanju konkuriraju u dvije kategorije: zajednica i okoliš. 


Pobjednik svake kategorije bit će nagrađen s 4.000 EUR bruto, drugoplasirani projekti u svakoj kategoriji bit će nagrađeni poslovnim paketom godišnjeg putnog zdravstvenog osiguranja i menadžerskog osiguranja u iznosu do 2.000 EUR bruto ili ekvivalentnom nagradom. Ukupni pobjednik natječaja, odnosno Najbolje održiva poduzetnička praksa iz Hrvatske, bit će nagrađena oglašivačkim paketom u iznosu 6.250 EUR bruto i sudjelovanjem na međunarodnom događaju Generali SME EnterPRIZE u Bruxellesu 28. studenoga 2023.


Pobjednike će odabrati žiri sastavljen od istaknutih stručnjaka iz akademske zajednice, medijskih djelatnika i poduzetnika, a dodjela nagrada će se održati u Zagrebu u srpnju 2023. na prigodnoj smotri finalista. Ukupni pobjednik natječaja, Najbolja održiva poduzetnička praksa iz Hrvatske, bit će potom predstavljena na međunarodnom događaju Generali SME EnterPRIZE u Bruxellesu 28. studenoga 2023.


Herojem održivosti u Hrvatskoj za 2022. Godinu proglašena je tvrtka Callidus Grupa d.o.o., specijalizirana za informatičke usluge i savjetovanje. Tvrtka se istaknula svojim projektima održivosti, kao što su razvoj projekta za optimizaciju prijenosa električne mreže, smanjenje potrebe za novim visokonaponskim vodovima te omogućavanje povezivanja novih izvora obnovljive energije s mrežom.


Ispred UGP-a, a slijedom inicijative ESBA-e i partnera na nivou EU, pozivamo sve male i srednje poduzetnike u Hrvatskoj koji usvajaju održive poslovne modele da se prijave na natječaj SME EnterPRIZE i pokažu svoju predanost održivosti i društveno odgovornom poslovanju.”- potiče predsjednik udruge Glas poduzetnika, Hrvoje Bujas.