USPJEŠNE STARTUP PRIČE - Vendue Tech

Posted by admin1 on February 22, 2023

USPJEŠNE STARTUP PRIČE - Vendue Tech-Ivan Livić, CEO


Misija, vizija i ciljevi startupa

Vizija Vendue Techa jest postati najpouzdaniji brend za podcijenjenu imovinu, a glavna misija demokratizirati procese aukcija nekretnina uz pomoć odluka utemeljenih na provjerenim podacima. Vendue Tech vodi se trima glavnim ciljevima, a što su:

  1. Imati sve baze podataka od Europske unije do SAD-a o aukcijama nekretnina unutar našeg data lakea. 

  2. Automatski i ručno obogaćivati podatke lokalnim uvidima i izvorima treće strane koji stvaraju dodatnu vrijednost našim klijentima.

  3. Graditi svijest i educirati tržište o oštećenim nekretninama i sudskim aukcijama

Početak i razvoj startup priče

Tražeći prvu obiteljsku kuću, uvidio sam kako su cijene u Europi nevjerojatne. Nisam želio pretjerano platiti i kasnije izgubiti svoj novac kada se tržište nekretnina okrene.

Počeo sam istraživati alternative investicije i slučajno naišao na tržište oštećenih nekretnina, sudske aukcije, preuzimanja i bankrotstva tvrtki. Odmah sam bio zainteresiran, jer je to uglavnom nepoznato i nisko-tehnološko te se uštede kreću od 20-60%.

Tijekom nešto više od tri posljednje godine razgovarao sam s mnogim odvjetnicima, javnim notarima, menadžerima likvidacije i sudskim sucima komercijalnih sudova te naučio mnogo o ovoj neefikasnoj i nejasnoj tržišnoj niši. Skupljali smo i analizirali 10.000+ aukcija, sudjelovali smo u 10 aukcija i osvojili 2 nekretnine, što je uštedjelo 70.000 dolara.

Otkrivanje podcijenjenih nekretnina je teško, vremenski zahtjevno i skupo. Osim toga, zbog inflacije i recesije, bit će više  prilika nego ikad za otkrivanje i investiranje u necijenjene nekretnine diljem svijeta.

Svi ovi podaci (početna cijena, procjena vrijednosti, konačna cijena, ROI za AirBnb iznajmljivanje vs prodaja, slike, prikaz na karti) iz raznih izvora (aukcijskih stranica, vlasništva, katastra, pravnih dokumenata) trebaju se prikupiti, organizirati i obogatiti kako bi bili korisni za investitora.

Mi u Vendue Techu smo na putu da riješimo ovaj problem. Izgradili smo alate za uvođenje podataka s različitih javnih aukcijskih stranica i prikazujemo ih na našoj platformi. Korisnici primaju obavijesti u realnom vremenu prema svojem budžetu i željama, tako da nikada neće propustiti dobru investicijsku priliku.

Najveće radosti u poslu, ali i izazovi

Gradimo složena i podatkovno orijentirana rješenja za stvarne probleme u područjima koja većina ljudi smatra ludim ili nemogućim. A izazovi uvijek postoje, ali svaka greška ili neuspjeh predstavlja novu lekciju koja te podiže i gura dalje. 

Glavne poruke za mlade: Putujte! Putovanje je iskušavanje drugih kultura i perspektiva što otvara um za nove vizije i nove perspektive. Također, jedan od odličnih oblika stvaranja kontakata i životnih iskustava za mlade ljude jest volontiranje koje nosi mnoštvo benefita, a gotovo nikakve rizike. I uz sve to, nikada nemojte prestati učiti!