USPJEŠNE STARTUP PRIČE - KvadratPlus projekti d.o.o.

Posted by admin1 on March 07, 2023


- Hrvoje Župarić, Božidar Poljak, Damir Ivan Konjevod, osnivači (co-founders)


KvadratPlus izrađuje nacrte postojećeg stanja nekretnine, izrađuje osnovna i projektna rješenja, 3D prostorne prikaze, dizajnira interijere ili dijelove interijera prema potrebama klijenta, daje stručna mišljenja o postojećim projektima, izrađuje projekte uređenja okoliša, te nudi individualne konzultacije s arhitektima i dizajnerima interijera. Uz to sve, KvadratPlus ima i jedinstveni kalkulator arhitektonskih usluga kojim možete saznati prilično točno cijenu projekta za vašu nekretninu.


Misija, vizija i ciljevi startupa

Smatramo da kvalitetno organiziran životni prostor ne smije biti luksuz. Prema tome, pomoću inovativnih tehnologija, stručnih savjeta arhitekata i dizajnera kvalitetno organiziran životni prostor činimo dostupnim svima i težimo udovoljiti svaki pa i najmanji zahtjev. Cilj nam je omogućiti dostupnost arhitekata, dizajnera interijera i srodnih stručnjaka upravo i za ovakve manje projekte.
Začetak i razvoj startup priče


KvadratPlus je mjesto gdje se rješavaju problemi kvalitetne organizacije životnog prostora i dizajna interijera i smatramo da to ne bi trebao biti luksuz. Posebno smo prilagođeni manjim zahvatima za koje je inače jako teško naći arhitekte koji su ih voljni prihvatiti: manje adaptacije stanova, reorganizacija soba, rekonstrukcija krovišta, dizajn dijela prostora, uređenje okućnice, osmišljavanje prostora za kućni ured, dizajn pročelja ili fasade i slično. 

KvadratPlus jedna je od onih lijepih priča koje su nastale kao rezultat spoja prijateljskog umrežavanja profesionalaca različitih struka, dobre volje i dobrih ideja.


Hrvoje je promišljao o ulozi arhitekta u društvu, o načinu na koji odgovara potrebama pojedinca i njegove zajednice. Za to vrijeme, Damir se dosjetio ideje o platformi koja pomaže korisnicima nekretnina, dok je Božidar svojim razumijevanjem potreba u arhitekturi te poznavanjem potreba korisnika prepoznao mogućnost da nas ujedini. Iz zajedničkog cilja i spoja stručnjaka različitih područja u pravome trenutku oformljen je naš tim “arhitekata bez granica” koji su dostupni i raspoloživi organizirati čak i male prostore.Odlučili smo ujediniti vlastita znanja i resurse te zajednički realizirati pružanje stručne projektantske usluge prilagođene raznim potrebama.
Najveće radosti u poslu i izazovi u razvoju startup priče 

Klijenti i kolege rado se umrežavaju s nama jer prepoznaju kvadratplus.hr kao platformu kojoj se mogu obratiti i preko koje mogu pronaći rješenje za svoje manje projekte. Postigli smo to da klijent svaki put dobije doista poštenu i transparentnu cijenu za svaki projekt. I to su neke svakodnevne stvari u radu koje nas potiču, motiviraju i raduju. 

Naravno, izazovi uvijek postoje i dio su svake startup priče. Prvi izazov s kojim smo se susreli bio je naš jedinstveni online kalkulator za izračun arhitektonskih usluga koji je vrlo složen iz nekoliko perspektiva: u smislu logike/matematike računanja te tehnološke strane izvedbe, posebno zato što smo ga  željeli učiniti dostupnim za klijente kako bi i oni sami mogli izračunati troškove arhitektonskih usluga. Također, nadamo se ubrzo početi raditi i na proširenju kalkulatora tako da bi obuhvaćao i usluge dizajna interijera.

Drugi izazov bio je klasični izazov širenja poslovanja i dolaženja do klijenata. Potrebno je strahovito puno sastanaka i razgovora kako bi se ideja o kvadratplus.hr platformi razumjela i širila. Trenutno se fokusiramo na traženje partnera iz vrlo različitih poslovnih domena koji svojim klijentima mogu ponuditi naše usluge. Također tražimo suradnike arhitekte,  dizajnere, i srodne struke.


Poruka za sve one koji razmišljaju započeti svoju:


Potrebno je krenuti od realne potrebe, a ne započeti sa samom "idejom za proizvod". Danas je vrlo teško uspjeti sam, prema tome: udružite se! Izučite i naučite što je to MVP i živite MVP. Širenje poslovanja i povećanje budžeta za marketing započnite tek kad ste apsolutno sigurni da je vaš proizvod ili usluga usklađen s određenim tržištem.


Važnost suradništva i ljepote koje ono donosi 


Osim za samo formiranje kvalitetnog tima, suradnici su izuzetno važni za uspjeh svake poduzetničke priče, što dokazuje i naš primjer. Zahvaljujući našim suradnicima, u mogućnosti smo ponuditi izuzetne popuste za obitelji s troje i više djece, te za obitelji koje zbog svojeg člana koji je manje pokretan moraju reorganizirati životni prostor.