Uspješne startup priče - CoffeeCloud

Posted by Admin2 on January 25, 2023
Prvi svjetski i najbolji profesionalni alat za podatkovnu analitiku kave


- Miroslav Kovač, Coffee CloudCoffee Cloud pomaže kafićima, restoranima i dobavljačima/proizvođačima kave da razumiju kako se koriste njihovi espresso aparati za kavu, dajući im precizne informacije kako bi osigurali kvalitetu kave i profitabilnost

Coffee Cloud je IoT (Internet Of Things), telemetrijski software koji nadzire postupak pripravljanja kave i korištenje aparata za kavu u realnom vremenu.

Coffee Cloud je dizajniran za kafiće, proizvođače i distributere kave te proizvođače aparata za kavu, kako bi optimizirali poslovanje od isporuke zrna kave do krajnjeg proizvoda koji ispunjava vašu savršenu šalicu kave.


Coffee Cloud je prvi svjetski i najbolji profesionalni alat za podatkovnu analitiku kave.


Misija, vizija i ciljevi Coffee Clouda

Misija Coffe Clouda je kroz razvoj tehnoloških inovacija doprinijeti razvoju i digitalizaciji profesionalne industrije kave, kao i HoReCa industrije u cjelini.

Kroz implementaciju IoT (Internet of Things) podatkovno analitičkog softwarea našim ćemo korisnicima, ponajprije u industriji kave, omogućiti digitalne alate za efikasno povećanje kvalitete usluge i prihoda. Brzim rastom na svjetskom tržištu Coffee Cloud se pozicionira kao prvi i najbolji digitalni alat za praćenje i poboljšanje kave, kao i drugih proizvoda u HoReCa industriji.


Coffee Cloud je trenutno operativan u više od petnaest zemalja, a u iduće 2-3 godine očekujemo širenje u Europi, Aziji, SAD-u i Australiji.

Naši investitori su investicijski fondovi i kompanije iz HoReCa industrije iz SAD-a, Njemačke, Estonije i Slovenije, dok su naši B2B korisnici su proizvođači kave i aparata za kavu, kao i kafići te restorani.

Cilj startupa u idućih je pet godina daljnji razvoj postojećih i novih hardware i software rješenja, postići značajan broj korisnika na svjetskoj razini,te strateška akvizicija unutar software ili HoReCa industrije.Izvor ideje i prvi koraci

Sve je započelo kada sam radio kao voditelj vlastitog kafića te uočio problem s nadzorom prodaje i kvalitete kave. Budući da sam inženjer elektronike došao sam na ideju kako načiniti elektronički uređaj koji je moguće povezati s profesionalnim aparatom za kavu kako bi prikupljao podatke relevantne za vlasnika kafića. Razvojem komunikacijskih i IoT tehnologija, stvorili su se uvjeti i mogućnost za dizajn komunikacijskog uređaja i pripadajućeg analitičkog software-a u oblaku. Kroz aplikacije u startup akceleratorima, povezali smo se s inozemnim investitorima te izazvali interes za investiciju. Investicijom smo financirali razvoj hardware IoT komunikacijskog senzora i korisničke aplikacije. Nakon kompleksnog razvoja koji je trajao više od dvije godine koncentrirani smo na jačanje B2B prodajnih kanala.Najveće radosti, ali i izazovi u poslu

Najveće zadovoljstvo je kada kupac ili korisnik iskaže zadovoljstvo proizvodom i kada kaže da je proizvod izuzetno koristan u poslovanju. Poseban je adrenalin kad saznate da je netko svoj teško stečeni novac uložio u vaš proizvod te da ste opravdali povjerenje.

Ipak, izazova je ovdje bezbroj i svaki poduzetnik na njih treba biti spreman. Od tehnološko razvojnih pogrešaka, preko financijskih zahtijeva i nedostataka, pa do procjene što je kupcu zapravo potrebno i za koje rješenje je spreman platiti. Važno je ostati fokusiran te slušati kupca i korisnika. Često ono što mi mislimo da kupac treba nije ono što kupcu u stvari treba i tu uvijek dolazi do bezbroj sitnih uspona i padova koje je često na dnevnoj bazi potrebno prevladati.


U zaključku svoje uspješne startup priče, Miroslav Kovač za sve one koji još nisu skupili hrabrosti da započnu svoju poduzetničku priču ima samo riječi ohrabrenja:


Svaki cilj je dostižan, ali treba biti svjestan da taj put nije nimalo lak i da je potrebno biti izuzetno fokusiran, kreativan i ponajprije uporan!