Uspješne poduzetničke priče - Trading Club

Posted by GlasPoduzetnika on September 27, 2023


  • Piše: Ivan Stojanović, investicijski savjetnik, Obrt za poslovne usluge i edukaciju & Trading Club d.o.o.

Svoje putovanje u svijet poduzetništva započeo sam krajem 2015. godine, kada sam osnovao vlastiti obrt za poslovne usluge i edukaciju. Ta odluka nije došla tek tako; bila je rezultat dugogodišnjeg interesa prema financijama i investicijama. 


Investiranje, edukacije i Trading Club

Kroz svoj obrt, imao sam priliku pružati usluge poslovnog savjetovanja i financijske edukacije, usmjerene prema osobnim financijama, pasivnom i aktivnom investiranju. Moja misija bila je jasna i inspirirana željom da ljudima pomognem da nauče kako njihov novac može raditi za njih, umjesto da oni sami rade za novac. Financijski svijet je kompleksan, ali vjerovao sam da mogu pomoći ljudima da ga bolje razumiju i iskoriste u svoju korist.


Početkom 2022. godine, spontano se rodila nova ideja - Trading Club. Ovaj projekt zaživio je kao rezultat mojih interakcija s različitim investitorima. Iz razgovora s njima, shvatio sam da postoji zajednički problem koji muči mnoge: potreba za kontinuiranom edukacijom. Zajedno s partnerom odlučio sam stvoriti Trading Club kao mjesto koje okuplja zajednicu ulagača na financijskom tržištu. Ideja je bila da kroz edukaciju i zajedničko proučavanje podataka svi postanemo bolji u svom poslu. 


Vjerujem da je kontinuirana edukacija ključna za postizanje boljih rezultata, a Trading Club trebao je biti platforma koja će to omogućiti. To me podsjetilo na izjavu samog Warrena Buffetta, jednog od najuspješnijih investitora svih vremena, koji je rekao da ulaganje u edukaciju daje najveći prinos.Poduzetničke radosti i izazovi

Svaki posao donosi dobre i manje dobre trenutke, ali ljepota poduzetništva je što svakodnevno treba raditi na poboljšanju sebe i onoga što nudimo tržištu kroz vrijednost rješavanja nečijih problema. Najveći izazov mi predstavlja nedostatak vremena, ali to mi ujedno i pomaže jer onda na vrh liste dođu stvari koje donose najviše ploda. Izgubiti možeš jedino ako ne napraviš prvi korak. 


Kada su pitali jednog od najboljih hokejaša svih vremena, Waynea Gretzkyja, što je tajna njegovog uspjeha, samo je kratko odgovorio: "Promašiš 100% udaraca koje nikad ne izvedeš.” To me podsjeća koliko je važno biti hrabar i krenuti prema svojim ciljevima, bez obzira na prepreke koje se mogu pojaviti putem. U konačnici, samo se tako može ostvariti uspjeh, a ja se radujem svim izazovima i prilikama koje će mi donijeti budućnost.


Konferencija "Investiranjem do financijske slobode" 

Ovim putem pozivam i sve članove UGP-a na konferenciju o investiranju koja će se ponovno održati na Algebra kampusu u Zagrebu u subotu 30. rujna sa početkom u 10 sati. Za članove UGP-a osigurali smo 20% popusta uz promo kod UGP, a 15% od ukupne prodaje putem ovog koda bit će donirano UGP-u kao podrška daljnjem radu. 


Konferencija će se dotaknuti svih klasa imovine, od sveprisutnih nekretnina do financijskih derivata, a predavači i panelisti pokušat će odgovoriti na sva pitanja publike. Na konferenciji će se, kao i prošle godine, moći sudjelovati uživo, ali i online za sve one koji se tog dana ne mogu naći u Zagrebu. Karte se mogu kupiti ovdje. Vidimo se!