Uspješne poduzetničke priče - Mala škola za Veliki život

Posted by dijana.sever123_gmail.com on March 30, 2023


-Piše: Anđa Marić, glazbenica, spisateljica i mindset coach



Početci i razvitak poduzetničke priče

Odlučila sam se otisnuti u poduzetničke vode kada sam prije dvije godine osnovala svoju školu za osobni razvoj „Mala škola za Veliki život”. Do sada sam radila preko autorskih ugovora jer je nažalost u našoj zemlji sve napravljeno tako da vam čak niti televizija za nastupe ne isplaćuje honorare na vaš obrt pa ste prisiljeni funkcionirati preko žiro računa. 


Najveće radosti u poslu i izazovi u razvoju poduzetničke priče

Obožavam svoj posao glazbenice i umjetnice koji radim već preko 25 godina i nemam dojam da sam radila jedan dan u životu. Spisateljica sam postala prije nekoliko godina kada sam zbog multiple skleroze završila gotovo nepokretna i imala sam veliku potrebu izbaciti tu kreativnost. Tada nisam mogla govoriti, a kamoli pjevati pa sam počela tipkati na svom laptopu i otkrila da sam vrlo dobra u tome. To su mi potvrdili i moji najveći književni uzori Hrvoje Hitrec, Zvonimir Milčec i veliki Luko Paljetak koji su mi bili mentori te su napisali predgovore mojih dječjih romana. Trenutno sam na književnoj turneji na kojoj promoviram svoju prvu knjigu za odrasle “Moja revolucija u 365 dana” gdje imam priliku susresti se sa čitateljima i fanovima. 


Kao terapeut i coach najviše uživam u facilitiranju svojih polaznika i polaznica da spoznaju svoju osobnu vrijednost i moć. Velika većina mojih polaznica su žene i stojim iza toga da se trebamo međusobno osnaživati. Vjerujem da će svijet potpuno drukčije funkcionirati kada žene dođu do financijske neovisnosti i moći. Vrijeme egoističnog i bezosjećajnog poduzetništva je na izmaku, a dolazi vrijeme za suosjećajne, svjesne i etički osviještene poduzetnike i poduzetnice.



Prvi najveći izazov je bilo moje zdravlje zbog kojeg sam upisala školu osobnog razvoja u IPD centru i prošla terapeutski trening za tjelesno orijentiranog psihoterapeuta što je trajalo ukupno 5 godina. Poslije sam se nastavila educirati kod prestižnog doktora Joe Dispenze kod kojeg sam bila tzv. advanced student i polaznica njegovih naprednih seminara nekoliko godina. Dalje sam širila znanje u mnogim drugim modalitetima sve do danas primjenjujući ga na sebi. Potpuno sam preokrenula prognozu koji su mi 2012. dali liječnici - da ću najkasnije 2014. godine biti paraplegičarka. Odlučila sam osnovati svoju školu zato što sam godinama odgovarala na pitanja: kako da počnem?, odakle da krenem?, kako da si pomognem?... Zato sam odlučila napraviti jednostavan putokaz za one koji žele pomoći sami sebi. Nedavno sam objavila i svoju aplikaciju za učenje i rad na sebi koju isto možete pronaći na mojoj stranici www.malaskolazavelikizivot.com


Danas je moja misija osnaživati prije svega žene da otkriju svoju osobnu moć, pronađu junakinju u svom ogledalu i budu spasiteljice svojih života. Obožavam svoj posao kao coach i trener jer nema ništa tako nagrađujuće kao vidjeti svoju klijenticu kako je procvala pronašavši predivan i neiscrpan izvor snage u sebi.


Poruka za sve koji se još nisu odlučili poduzeti prvi korak u realizaciji poduzetničke ideje

Biti sam svoj šef je nešto najljepše i najodgovornije u životu jer tvoj uspjeh i tvoja financijska budućnost ovise samo i isključivo o tebi, te o tome koliko vjeruješ i koliko se zauzimaš za sebe.