Uspješne poduzetničke priče - Fitness centar Klutch

Posted by GlasPoduzetnika on July 05, 2023Klutch je ˝Members only˝ fitness studio koji vrši usluge individualnih treninga i savjetovanja o vježbanju. Njihov cilj je omogućiti svakom članu da preuzme kontrolu nad svojom tjelesnom spremom.

  • Piše: Marko Tukara, magistar kineziologije & Co-founder of Klutch

Spajanje znanja, iskustva i želje za napretkom

Ideja o pokretanju vlastitog posla došla je kao rezultat stečenoga znanja na Kineziološkom fakultetu, iskustva u radu u struci i izvan nje te poznanstava kroz školovanje, sport i rad. U radu sam uvijek težio ka napretku te je pokretanje vlastitog posla bio sljedeći logičan korak u mom osobnom i profesionalnom razvoju. Također, na prošlim sam poslovima prepoznao prostor za napredak i mogućnosti uspješnijeg poslovanja koje smatram nužnima za kvalitetnije i dugoročno sigurnije poslovanje. Upravo iz te znatiželje počeo sam poduzimati prve korake u razvoju vlastitog fitness centra. 

Prije smo radili u javnim teretanama, u kojima je zbog gužve ili loših uvjeta često opadala kvaliteta rada. Smatrali smo da bismo radom u vlastitom prostoru postigli bolju koncentraciju i rezultate klijenata. Nakon što sam pronašao prostor u centru grada (Importanne Business Center) u koji mogu uklopiti ideju, predložio sam prijatelju Dinku Mohoroviću da mi se pridruži u realizaciji te smo krenuli okupljati tim stručnjaka iz područja dizajna i marketinga koji će našu viziju provesti u djelo. Nakon godinu dana zajedničkog napornog rada, u ožujku smo otvorili vrata našeg ˝members only˝ fitness centra u kojem se tri kineziologa i nutricionist brinu o zdravlju klijenata. 
Pedagoška uloga i izazovi poduzetništva


U poslu me najviše raduje pedagoška uloga koja se na kraju pokaže puno važnijom od poboljšanja klijentovih sportskih rezultata. U radu s mladima to je najviše izraženo. Danas nažalost ima puno mladih, ali i odraslih, koje nema tko saslušati, razumjeti i savjetovati kako da se osjećaju bolje i uklope u društvo. S druge strane u ovoj poduzetničkoj priči niti jedan dan nije bio lagan i svaki nosi prepreke kada se teži velikim ciljevima, pogotovo kada znaš da ovisiš sam o sebi i svom radu.

Svima koji razmišljaju o poduzetništvu želim naglasiti da je nužno napraviti precizan i realan plan kako će i kada doći do svog cilja. Svaki unaprijed isplanirani korak olakšava vam put jer će neočekivanih prepreka biti puno više nego što možete zamisliti. Za svaki izazov postoji i rješenje. Važno je da ostanete uporni i ne odustanete kada bi mnogi drugi digli ruke i nastavili dalje lakšim i sigurnim putem.