Uspješne poduzetničke priče - Degordian

Posted by GlasPoduzetnika on August 29, 2023


Degordian je digital-first agencija koja pomaže klijentima da svoj business dovedu na višu razinu. Ime smo smislili prema jednom od najpoznatijih i najtežih čvorova svih vremena, Gordijskom čvoru. To ime odražava naš duh i želju za pronalaženjem rješenja.  


  • Piše: Daniel Ackermann, CEO at Degordian


Od srednjoškolca do osnivača

Još dok sam bio u srednjoj školi, nisam znao što bih sa sobom, kao i puno mojiih vršnjaka. Bio sam odličan u matematici, igrao sam igrice, no niti jedno nisam smatrao izuzetno korisnim. Kroz neko vrijeme, slučajno sam otkrio izradu web stranica koje mi je bilo jednako zanimljivo kao igrice ili matematika, a s druge strane osjećao sam da radim nešto vrlo korisno. Tako sam ušao u digitalni svijet i korak po korak, nastala je firma koja zapošljava 130 ljudi. Danas mogu reći da je Degordian nastao izvan uobičajenih okvira. Nije me vodila želja za profitom, već ambicija stvaranja radnog okruženja gdje će se cijeniti izvrsnost i timski duh svih zaposlenika. Iako se to može činiti pomalo nevjerojatnim, no ti temeljni principi i dalje žive u našoj tvrtki. 

Degordian danas djeluje međunarodno, a osim u Zagrebu, urede imamo u  New Yorku, Beogradu i Mostaru. Organizirani smo u 5 jedinica: 1. digitalna produkcija (webovi, e-comm, digitalni proizvodi), 2. performance (digital growth), 3. brand communication (social media, PR, dizajn, videoprodukcija, copywriting) 4. employer branding i 5. MID (jedinica specijalizirana za srednje velike projekte). Imamo mnogo klijenata iz raznih industrija, a najbrže rastuća industrija nam je IT. Još uvijek imamo više projekata u regiji, ali i veliki rast bilježimo u međunarodnom poslovanju.
Poduzetnički Super Mario

Za mene, poduzetništvo i rast tvrtke su poput igre Super Mario. Prvi level je jednostavan, lako se savlada. No kako napredujete, leveli postaju sve izazovniji, sve veći. Svaki novi izazov zahtijeva da pronađete način kako ga savladati kako biste napredovali na sljedeći level. Moj najveći izazov bio je vezan uz rast i razvoj tvrtke. Kako stvoriti strukturu i sustav te uskladiti sve u jedinstvenu cjelinu? Kako postaviti temelje kompanije tako da je spremna za budući rast?

Poduzetništvo je teško i nije za svakoga, no ako imate poduzetničku energiju, svakako se treba odvažiti i pokušati ostvariti svoje snove i potencijale. Siguran sam da ćete doživjeti 1000 iskustava, ali i naučiti nevjerojatno mnogo. Čak i ako ne uspijete, svako iskustvo vrijedit će vam više od bilo koje škole i  zasigurno biti od velike pomoći u daljnoj karijeri.