Uspješna poduzetnička priča - Kredenca

Posted by GlasPoduzetnika on January 31, 2024


Kredenca je obiteljski obrt za trgovinu koji je započeo s radom 2013. u Crikvenici. U vrlo kratkom periodu postao je nezaobilazno mjesto za kupnju najkvalitetnijih i najoriginalnijih suvenira u gradu te je 2014. godine otvorena poslovnica u Opatiji, a samo godinu dana nakon i dućan u Zagrebu. Njihova bogata i raznovrsna ponuda temelji se na kvalitetnim, originalnim i autohtonim proizvodima malih hrvatskih proizvođača, koja vraćaju sjećanja, ali i stvaraju neke sasvim nove i posebne trenutke. 


  • Piše: Ira Župan Bogdanović, vlasnica Kredence


Danas imamo 3 poslovnice u Zagrebu u Radićevoj ulici i u svakoj se nalazi drugačiji asortiman, a svi proizvodi su nabavljeni isključivo od hrvatskih manjih i srednjih proizvođača. Nismo samo dućan za turiste, kako smo na početku krenuli, već nam se s povjerenjem obraćaju svi oni koji nekome žele pokloniti lijepu uspomenu ili razveseliti sebi drage osobe prigodnim poklon paketom.
Od domaćih džemova do prvog poslovnog prostora

O našim poduzetničkim počecima mogla bi se napisati cijela knjiga. Prvo smo kuhali domaće džemove i distribuirali ih po drugim suvenirnicama i dućanima. U to vrijeme smo moj suprug i ja imali stabilne i sigurne poslove, no stjecajem okolnosti pružila se prilika za jedan poslovni prostor i odlučili smo u kratkom roku napustiti te poslove i krenuti samostalno. 


Na početku nam je bilo posebno teško ljudima objasniti zašto smo ostavili sigurne poslove i prešli u privatni sektor, a kasnije su nas zamarale birokratske zavrzlame, dok nam je trenutno najveći problem pronaći dobrog djelatnika. 


Od prvog dana imali smo pozitivne komentare na dućan, na uređenje, na asortiman, iako u to vrijeme dućan nije ni približno izgledao kao ovi danas. Ono što smo zadržali je opušten i prijateljski, no opet profesionalni pristup našim kupcima, kao i naše kredence koje se nalaze u svakom dućanu i koje su nam glavni zaštitni znak.
Sva lica poduzetništva

U poslu nas najviše vesele zadovoljni kupci kao i pohvale koje svakodnevno dobivamo putem društvenih mreža i usmeno, ali i komunikacija s ljudima iz cijelog svijeta. Osim toga posebno me veseli birati nove proizvode, slagati i aranžirati poklon pakete i sudjelovati u uređenju interijera naših dućana, čemu pridajemo puno pažnje.


Mi radimo u dućanima gotovo svakodnevno i pokrivamo sav posao. Kad si poduzetnik nema godišnjeg, slobodnih dana ili bolovanja. Sve je na tebi, od organizacije, nabave, komunikacije s klijentima i dobavljačima te zato treba dobro isplanirati vrijeme da se posloži poslovni i privatni život.

Poduzetništvo iziskuje puno vremena, truda i angažmana, no daje slobodu u odlučivanju, a pozitivni komentari na tvoj rad su poticaj da nastaviš dalje. Razne probleme u poslovanju ne treba shvaćati olako, ali i ne primati preosobno. Bitna je ustrajnost, dobra ideja i žar, pa i rezultati neće izostati.