Radna tijela

PREDSJEDNIK

 

Hrvoje Bujas, predsjednik

Hrvoje Bujas jedan je od troje osnivača i partnera u tvrtkama Pravi Klik d.o.o. i Siguran Klik d.o.o. Navedene tvrtke stoje iza brendova kao što su CrnoJaje.hr – vodeći eCommerce site baziran na uslugama u RH, GoHome – tražilica nekretnina koja trenutno posluje u 7 zemalja (Hrvatska, Slovenija, BiH, Italija, Češka, Slovačka i Srbija) te Osiguraj.me – online kupnja polica auto osiguranja. Završio je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Jedan je od inicijatora i suosnivača CISEx-a (Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera), a od 2011. do 2013. bio je Predsjednik i član Upravnog odbora. Sretno je oženjen i otac dva sina. Jedan je od pokretača Inicijative Glas poduzetnika.

 

IZVRŠNI DIREKTOR

 

Dražen Oreščanin, izvršni direktor

Dražen Oreščanin jedan je od troje osnivača i partnera u tvrtki Poslovna inteligencija, vodećeg implementatora analitičkih IT sustava u Hrvatskoj i regiji s gotovo 150 zaposlenih u Hrvatskoj i tvrtkama-kćerima u Velikoj Britaniji, Austriji, Srbiji, Crnoj Gori, BIH i Sloveniji. U Poslovnoj inteligenciji je od osnivanja tvrtke 2001. godine na poziciji direktora Strategije i razvoja, a od 2010. godine na poziciji Predsjednika Uprave. Odgovoran je za razvoj novih tržišta, ostvarivanje i razvoj odnosa sa strateškim partnerima te razvoj novih proizvoda i usluga. Završio je poslijediplomski studij primijenjenog računarstva na FER-u (M.Sc) i pohađa doktorski studij. Od 2013. do 2015. godine bio je član Upravnog odbora Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera CISEx. Sretno je oženjen i otac jednog djeteta. U slobodno vrijeme bavi se biciklizmom. Jedan je od pokretača Inicijative Glas poduzetnika.

 

UPRAVNI ODBOR

 

Vuk Vuković, član Upravnog odbora

Vuk je CEO i suosnivač Oraclum Intelligence Systems Ltd, data science tvrtke sa sjedištem u Cambridgeu u Velikoj Britaniji. Tvrtka je nastala 2016. godine na temelju znanstvene inovacije trojice osnivača putem koje su razvili novi način anketiranja i istraživanja tržišta korištenjem društvenih mreža. Na temelju te metodologije uspješno su predvidjeli Brexit i pobjedu Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima 2016. godine. Tvrtka se bavi izradom prediktivnih modela za anticipiranje učinaka ključnih događaja (poput izbora, policy odluka, ili šokova potražnje) na razvoj tvrtke te istraživanjima tržišta i predviđanja potražnje za specifičnim proizvodima (s uspješnim projektima u 15 zemalja u industrijama online usluga, maloprodaje, kozmetike, bankarstva, gaminga i sl.). Vuk je doktorirao političku ekonomiju 2019. godine na Oxfordu nakon dvije i pol godine s najvišim pohvalama. Trenutno, svoj doktorat pretvara u knjigu pod nazivom Elite Networks: The Collusion between Politicians and Firms and Its Consequences on Inequality. Magistrirao je političku ekonomiju 2011. godine na London School of Economics, a diplomirao je ekonomiju 2010. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studiranja usavršavao se na ljetnim školama na Harvardu (2010.) i Berkeleyu (2009.) te je bio gostujući istraživač na Cambridgeu 2013. godine. Sretno je oženjen i ima troje djece.

 

 

Bruno Samardžić, član upravnog odbora

Bruno je programer i poduzetnik, suosnivač tvrtke AltiBiz d.o.o. koja se bavi razvojem softvera za projektno planiranje i kolaboraciju. Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva diplomirao je 2008. godine i postao magistar računarstva. Već za vrijeme studija zaplovio je u poduzetničkim i freelancer vodama. Nakon studiranja osnovao je svoju prvu tvrtku i vrlo brzo je počeo raditi na enterprise projektima i aplikacijama kao vanjski suradnik i konzultant, u Hrvatskoj, SAD-u i UK-u. Još od studentskih dana je društveno aktivan: bio je član studentske udruge BEST, osnivač i član Rotaract kluba Sesvete, osnivač i član JCI Zagreb, a danas je aktivni član i osnivač Rotary kluba Rijeka Novi Val. Jedan od interesa mu je i ekologija te se usavršavao na temu stvaranja energije iz otpada na University of Connecticut. U slobodno vrijeme, Bruno voli putovati sa svoje dvoje djece i ženom, a živi na relaciji Zagreb – Rijeka. 

 

 

Ivana Matić, članica Upravnog odbora

Ivana je osnivačica i direktorica brenda za žene u biznisu Women in Adria. Kroz portal www.womeninadria.com i niz događaja diljem Hrvatske ima ogromni utjecaj na promociju i osnaživanje ženskog poduzetništva. Poduzetnicama-početnicama kao i onima koje su već dugo u biznisu Women in Adria omogućava umrežavanje, edukaciju, a prvenstveno zajednicu žena koje se susreću s istim izazovima. Privatnom sektoru pomaže bolje razumjeti potrebe poduzetnica i prilagoditi im svoju ponudu, a bori se i za to u javnom sektoru. Prije pokretanja vlastitog biznisa, većinu karijere provela je u Big 4 međunarodnim revizorskim i konzultantskim kućama i dobila je ogromno iskustvo radeći na projektima za najpoznatije hrvatske tvrtke. Mama je tri djevojčice.

 

 

NADZORNI ODBOR

 

Aco Momčilović, član Nadzornog odbora

Rođen je 1980. godine u Zagrebu. Nakon završetka psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završava i Executive MBA na Cotrugli Business School. Educirao se na NLP Leadership Academy, Integral School of Organizational Development i Aspen Institute. Prvi posao u odjelu ljudskih potencijala je bilo u tvrtki Ledo, a nakon toga provodi 4 godine u L’Oreal Adria. Sljedeće dvije godine bio je HR menadžer u Billi. Nakon te pozicije radio je kao HR konzultant na različitim projektima (od lova na kadrove do preustroja veličine i organizacije tvrtki) u različitim industrijama. Tri godine bio je CHRO u Rimac Automobili. Na poslovnim školama drži predavanja na teme HR-a i korporativne kulture. Od početka 2018. godine radi kao HR i poslovni stručnjak/savjetnik za različite klijente, kao vlasnik tvrtke FutureHR. Radi na projektima kao što su: vizija i misija kompanije, „brendiranje“ kompanije, dizajn organizacije, regrutiranje, edukacije, kompenzacije i beneficije, poslovno savjetovanje i mentoring. U slobodno vrijeme, predsjednik je MBA Croatia, udruge koja okuplja MBA diplomante u Hrvatskoj i predsjednik je poslovno-humanitarne organizacije POZA.

 

 

Katarina Babić, član Nadzornog odbora

Katarina je rođena u Zadru gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu i stekla zvanje mag. iur. Polaznica je poslijediplomskog studija Pravnog fakulteta u Zagrebu, smjer Trgovačko pravo i pravo društava. Praksu je stekla radeći u Addiko Banci, UNDP-u te odvjetničkom uredu. Direktorica je tvrtke BBL INVEST za poslovno savjetovanje. Tvrtka se bavi poslovnim savjetovanjem malih i mikro poduzetnika. Od jeseni radi kao stečajni upravitelj. Tečno priča pravni engleski jezik te honorarno održava pravne obuke za sudske tumače pri županijskim sudovima. Posjeduje certifikat TOLES HIGHER te certifikat (MINGO) za specijalisticu javne nabave. 

 

Kristina Ercegović, član Nadzornog odbora

Kristina Ercegović, serijska je poduzetnica, spisateljica i poslovna savjetnica za male poduzetnike. Diplomirala je marketing na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i završila Executive MBA u poslovnoj školi Cotrugli, kao i NLP Master Leadership Akademiju te Advanced Program in Business. Nakon gotovo pet godina u Plivi, 2002. osnovala je Herakleu, koju je 10 godina kasnije prodala. Od 2010. vodi vlastitu tvrtku Zaokret u sklopu koje projektom Business Caféa umrežava i savjetuje male poduzetnike, te redovito piše kolumne, knjige i vlastiti blog, a od 2019. pokrenula je i vodi portal i edukacije Žene i novac, zeneinovac.com Bila je mentorica na niz startup natjecanja kao i u TV emisiji Snaga volje i TEDx govornica.  Predavala je kolegij Poduzetništvo na privatnom učilištu Algebra te kolegij Poslovna analiza na učilištu Effectus. Autorica je 5 knjiga od kojih su najpopularnije Sam svoj gazda te Najjači si kad si svoj – Ljudska strana biznisa za koju kažu da je pravi transformator svijesti poduzetnika. Dobitnica je niza domaćih i stranih nagrada i priznanja. Majka je jednog sina. Jedna je od pokretača Inicijative Glas Poduzetnika. 

 

PROFESIONALNE FUNKCIJE

 

Maruša Stamać, koordinatorica rada Udruge

Marušu Stamać, po struci magistricu povijesti umjetnosti, možda ste već vidjeli na TV ekranu, kako vodi bitke u nekim od najgledanijih TV emisija u Hrvatskoj. Bivša je novinarka i TV reporterka s dugogodišnjim iskustvom u televizijskim, tiskanim i digitalnim medijima. Bitke za bolje društvo i dalje traju, ali na nekim drugim terenima. I sama sada mikro poduzetnica odazvala se zovu Udruge kako bi preuzela koordinaciju i postala glavni megafon, jer za nju, biti mali kotačić promjene na bolje je veliko zadovoljstvo, a biti glas tisuća poduzetnika, privilegij. 

 

Katarina Leko, specijalistica za podršku članovima

Katarina je diplomirana ekonomistica, a kao dijete ratne generacije vječni je borac za pravdu i bolje mogućnosti. Ovisnik o bicikliranju, usavršavanju znanja i traženju novih izazova, ali nije od onih koji su tu samo biciklom, tu je da nešto stvarno i napravi od čega će svima biti bolje. Udruga Glas poduzetnika za nju je bio logičan slijed te je od danas megafon za preko deset tisuća članova. Po njezinom mišljenju, UGP je postigao nešto što je malo njih postiglo do sada, u nevjerojatno malo vremena, što je motiv za još veću predanost ciljevima.

 

Nikolina Lednicki, PR & marketing asistent

Nikolina je diplomirana komunikologinja koja uživa u radu s ljudima. Stalno je u potrazi za novim znanjima i usavršavanjem svojih vještina. Ne prodaje maglu, već se želi izboriti za pravednije društvo u kojemu svi možemo uživati. Pridružila je se UGP-u kako bi pomogla da se glas svakog člana čuje i kako bi bila dio društva koje mijenja stvari na bolje. U slobodno vrijeme radi na svom blogu koji se bavi komunikacijama. Obožava putovati i organizirati putovanja.

 

Slaven Bonković, fundraising specialist

Slaven je viši ekonomist turizma, trkač, planinar, uvijek u potrazi za nečim višim. U slobodno vrijeme skuplja značke, a u Udruzi je nadležan za prikupljanje donacija. Pridužio se Glasu poduzetnika jer ne želi više čekati promjene, već želi biti dio tima koji radi promjene u društvu. Nada se i sam postati poduzetnik sada kad je okružen najboljim poduzetnicima na ovim prostorima.

 

 

ČLANOVI NAJUŽEG TIMA UGP-A

 

  • Nikola Mujdžić Reščić, Održavanje baze tvrtki, razvoj novih aplikacija za članove
  • Tomislav Krnić, FB Admin
  • Tomislav Čut, FB admin
  • Marko Slišković, bliži suradnik

Postani član UGP-a

Neka se i tvoj glas čuje

Učlani se