Radna tijela

PREDSJEDNIK

 

Hrvoje Bujas, predsjednik

Hrvoje Bujas je jedan od troje osnivača i partnera u tvrtkama Pravi Klik d.o.o. i Siguran Klik d.o.o. Navedene tvrtke stoje iza brendova kao što su CrnoJaje.hr – vodeći eCommerce site baziran na uslugama u RH, GoHome – tražilica nekretnina koja trenutno posluje u 7 zemalja (Hrvatska, Slovenija, BiH, Italija, Češka, Slovačka i Srbija), te Osiguraj.me – online kupnja polica auto osiguranja. Završio je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Jedan je od inicijatora i suosnivača CISEx-a (Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera), a od 2011. do 2013. Predsjednik i član Upravnog odbora. Sretno je oženjen i otac dva sina. Jedan je od pokretača Inicijative Glas Poduzetnika.

IZVRŠNI DIREKTOR

 

Dražen Oreščanin, izvršni direktor

Dražen Oreščanin je jedan od troje osnivača i partnera u tvrtki Poslovna inteligencija, vodećeg implementatora analitičkih IT sustava u Hrvatskoj i regiji s gotovo 150 zaposlenih u Hrvatskoj i tvrtkama-kćerima u Velikoj Britaniji, Austriji, Srbiji, Crnoj Gori, BIH i Sloveniji. U Poslovnoj inteligenciji je od osnivanja tvrtke 2001. na poziciji direktora Strategije i razvoja, a od 2010. na poziciji Predsjednika Uprave. Odgovoran je za razvoj novih tržišta, ostvarivanje i razvoj odnosa sa strateškim partnerima te razvoj novih proizvoda i usluga. Završio je poslijediplomski studij primijenjenog računarstva na FER-u (M.Sc) i pohađa doktorski studij. Od 2013. do 2015. bio je član Upravnog odbora Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera CISEx. Sretno je oženjen i otac jednog djeteta, a s obitelji živi u kući supruginih roditelja. U slobodno vrijeme bavi se biciklizmom. Jedan je od pokretača Inicijative Glas Poduzetnika.

UPRAVNI ODBOR

 

Vuk Vuković, član Upravnog odbora

Vuk je CEO i suosnivač Oraclum Intelligence Systems Ltd, data science firme sa sjedištem u Cambridgeu, Velika Britanija. Firma je nastala 2016. na temelju znanstvene inovacije trojice osnivača putem koje su razvili novi način anketiranja i istraživanja tržišta korištenjem društvenih mreža. Na temelju te metodologije uspješno su predvidjeli i Brexit i Trumpovu pobjedu 2016. Firma se bavi izradom prediktivnih modela za anticipiranje učinaka ključnih događaja (poput izbora, policy odluka, ili šokova potražnje) na razvoj firme, te istraživanjima tržišta i predviđanje potražnje za specifičnim proizvodima (sa uspješnim projektima u 15 zemalja u industrijama online usluga, maloprodaje, kozmetike, bankarstva, gaming-a, itd.). Vuk je doktorirao političku ekonomiju2019. na Oxfordu nakon dvije i pol godine sa najvišim pohvalama. Trenutno svoj doktorat pretvara u knjigu naziva Elite Networks: The Collusion between Politicians and Firms and Its Consequences on Inequality.Magistrirao je političku ekonomiju 2011. na LSE-u, a diplomirao ekonomiju 2010. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Tokom studija usavršavao se na ljetnim školama na Harvardu (2010.) i Berkeleyu (2009.), te je bio gostujući istraživač na Cambridgeu u ljeto 2013. Sretno je oženjen i otac dva sina. 

 

Bojan Bajgorić Šantić, član Upravnog odbora

Bojan Bajgorić Šantić je suosnivač, direktor i urednik IT portala rep.hr koji objavljuje članke, oglase za posao i kalendar događaja. Portal se bavi i organizacijom IT pub kvizova, a odnedavno i konferencija. Bojan je rođen 1978. godine u Splitu. Nakon tamošnje 3. gimnazije, završio Ekonomski fakultet u Zagrebu. Većinu karijere bavio se novinarstvom ili PR-om u IT-u. Zdravstveni problemi malo su ga udaljili od biciklizma i trekinga, ali se nada da je to privremeno. Oženjen, otac jednog djeteta. 

 

Andrej Šooš Maceljski, član Upravnog odbora

Andrej je rođen u Zagrebu 1976. godine gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju i nakon toga diplomirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu i stekao zvanje mag.iur., te u odvjetništvu radi od 2001. godine. 2004. godine otvara svoj samostalni odvjetnički ured koji je kasnije prerastao u današnje odvjetničko društvo. Danas je Andrej jedan od 4 osnivača i partnera u Odvjetničkom društvu Šooš Maceljski, Mandić, Stanić i partneri d.o.o. (MS Partners). Andrej je u ranim danima karijere bio aktivan u djelovanju HOK-e, dok je kroz djelovanje MS Partners uključen u veliki broj međunarodnih poslovnih i strukovnih asocijacija poput AMCHAM, CICERO, BBCC i LMA, kao i raznih drugih aktivnosti vezanih za poslovni i javni život unutar RH. Unazad nekoliko godina član je prvog hrvatskog aktivnog think tanka ”Polazišta i perspektive”. Andrej je ponosni otac jednog sina i slobodno vrijeme pretežno provodi u prirodi baveći se jedrenjem.

 

Vedran Jakominić, član upravnog odbora

Vedran je rođen u Rijeci 1980. godine gdje je završio osnovnu školu i srednju hotelijersko turističku školu a nakon toga i Hotelijerski fakultet u Opatiji. Poslijediplomski studij završio je Hult international business school u Londonu. Nakon nekoliko godina u radu u organizaciji kulturnih evenata 2008. godine postao je dio javnog sektora koji napušta 2013. godine, kada se odlučio posvetiti vlastitom obrazovanju (Hult) te sa poslovnim partnerom pokrenuo King’s Caffe pubove i pivovaru u Rijeci gdje je master brewer s čime je strast prema pivskoj kulturi pretočio u profesiju. Uvijek aktivan u društvenom životu u svojoj je NGO karijeri bio član upravnog odbora Udruge Franak, osnivač rugby kluba Rijeka, osnivač, prvi i aktualni predsjednik Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre (UUKI), trenutni podpredsjednik Nacionalne udruge ugostiteljačija je sastavnica i UUKI, te član Izvršnog odbora udruge Poduzetnički klub – Rijeka, a sve u namjeri da kroz povezivanje poduzetnika pokrenemo ekonomski potencijal Rijeke.

 

Bruno Samardžić, član upravnog odbora

Bruno je programer i poduzetnik, suosnivač tvrtke AltiBiz d.o.o. koja se bavi razvojem softvera za projektno planiranje i kolaboraciju. Završio je 2008. za magistra računarstva na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva te je već za vrijeme studija zaplovio u poduzetničkim i freelancer vodama. Kratko nakon studija je osnovao svoju prvu tvrtku te vrlo brzo počeo raditi na enterprise projektima i aplikacijama kao vanjski suradnik i konzultant, u Hrvatskoj, SAD, UK itd. Još od studentskih dana je društveno aktivan: bio je član studentske udruge BEST, osnivač i član Rotaract kluba Sesvete, osnivač i član JCI Zagreb, a danas je aktivni član i osnivač Rotary kluba Rijeka Novi Val. Jedan od interesa mu je i ekologija, te se usavršavao na temu stvaranja energije iz otpada  na University of Connecticut. U slobodno vrijeme, Bruno voli putovati sa svoje dvoje djece i ženom, a živi na relaciji Zagreb – Rijeka. 

 

Ivana Matić, članica Upravnog odbora

Ivana je osnivačica i direktorica branda za žene u biznisu Women in Adria. Kroz portal www.womeninadria.com i niz događaja diljem Hrvatske ima ogromni utjecaj na promociju i osnaživanje ženskog poduzetništva. Poduzetnicama početnicama kao i onima koje su već dugo u biznisu Women in Adria omogućava umrežavanje, edukaciju, a prvenstveno zajednicu koje se susreću sa istim izazovima. Privatnom sektoru pomaže bolje razumjeti potrebe poduzetnica i prilagoditi im svoju ponudu,a bori se i za to u javnom sektoru 🙂 Prije pokretanja vlastitog biznisa, većinu karijere provela je u Big 4 međunarodnim revizorskim i konzultantskim kućama i dobila ogromno iskustvo radeći na projektima za najpoznatije hrvatske tvrtke. Mama je tri djevojčice.

 

Berislav Marszalek, član Upravnog odbora

Berislav je osnivač i direktor tvrtke Entrio.hr – najveće event ticketing agencije u regiji te osnivač i direktor tvrtke SnapTap koja se bavi razvojem rješenja za aktivaciju posjetitelja na eventima. Rođen 1987. u Zagrebu, magistrirao je automatiku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a u poduzetništvo je ušao 2011., još u studentskim danima. Za vrijeme studentskih dana bio je aktivan član međunarodne studentske udruge BEST, a danas je jedan od nositelja regionalnog ticketing biznisa i pravi poznavatelj entertainment industrije. Berislav je zaljubljenik u tehnologiju, a u slobodno vrijeme kojeg nema, često sjedne za klavir. Živi s boljom polovicom Sonjom i četveronožnom “zvijeri” Elom. Smatra da je Glas poduzetnika nužno potrebna snaga, koja prva u povijesti Hrvatske ima stvarnu priliku napraviti tektonske promjene na bolje te izgraditi zdrave temelje za Hrvatsku 2.0. Jedan je od pokretača Inicijative Glas Poduzetnika. 

 

NADZORNI ODBOR

 

Aco Momčilović, član Nadzornog odbora

Rođen 1980. u Zagrebu. Nakon završetka psihologije na FFZG završava i Executive MBA na Cotrugli Business School. Educirao se na NLP Leadership Academy, Integral School of Organizational Development, Aspen Institute itd. Prvi posao u odjelu ljudskih potencijala je bilo u tvrtki Ledo, a nakon toga provodi 4 godine u L’Oreal Adria. Sljedeće dvije godine bio je HR menadžer u Billi. Nakon te pozicije radio je kao HR konzultant na različitim projektima (od lova na kadrove do preustroja veličine i organizacije tvrtki) u različitim industrijama. Tri godine bio je CHRO u Rimac Automobili. Na poslovnim školama drži predavanja na teme HR i korporativne kulture. Od početka 2018. Radi kao HR i poslovni stručnjak/savjetnik za različite klijente, kao vlasnik firme FutureHR. Pokriva projekte vizija i misija kompanije, „brendiranje“ kompanije, dizajn organizacije, regrutiranje, edukacije, kompenzacije i beneficije, poslovno savjetovanje i „mentoring“. U slobodno vrijeme, predsjednik je MBA Croatia, udruge koja okuplja MBA diplomante u Hrvatskoj i predsjednik je poslovno humanitarne organizacije POZA.

 

Gordana Fabijanić, član Nadzornog odbora

Nakon višegodišnje karijere u korporativnim tvrtkama, prije 8 godina otvara Konobu Didova kuća na Pagu, u obiteljskoj starini. Najveći joj je izazov bio oblikovati ne samo gastronomiju otoka i učiniti je specifičnom i prepoznatljivom, već intenzivirati doživljaj cjelokupne slike hrvatskog turizma kroz autohtone prehrambene proizvode, priče, ambijent, povijest i nasljeđe. Zajedno sa suprugom, izdala je, ilustrirala i prevela na 4 jezika slikovnicu na čakavskom narječju „Priča o tomu kako su nastali Šimuni“ .  Pola godine živi i radi na otoku Pagu gdje sa suprugom Kristijanom vodi Konobu. Zimi živi u Rijeci, u obiteljskoj kući gdje ima proizvodno lončarsku radionicu za izradu keramičkog posuđa. Proizvodi su po svom izričaju i dizajnu autentični dio otoka, mora i ljudi. Mama je jednog sina. U slobodno vrijeme se bavi ronjenjem, branjem samoniklog, začinskog bilja, vrtlarstvom i uzgojem biljaka. Ilustrira, čita, kuha i istražuje nove proizvode  malih, obiteljskih proizvođača hrane s ciljem integracije u turističku gastronomiju. Jedna je od pokretačica Inicijative Glas Poduzetnika. 

 

Katarina Babić, član Nadzornog odbora

Katarina je rođena u Zadru gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu i stekla zvanje mag. iur. Polaznica je poslijediplomskog studija Pravnog fakulteta u Zagrebu, smjer Trgovačko pravo i pravo društava. Praksu je stekla radeći u u Addiko Banci, UNDP-u te odvjetničkom uredu. Direktorica je tvrtke BBL INVEST za poslovno savjetovanje. Tvrtka se bavi poslovnim savjetovanjem malih i mikro poduzetnika. Od jeseni radi kao stečajni upravitelj. Tečno priča pravni engleski jezik te honorarno održava pravne obuke za sudske tumače pri županijskim sudovima. Posjeduje certifikat TOLES HIGHER te certifikat (MINGO) za specijalistu javne nabave. 

 

PROFESIONALNE FUNKCIJE

 

Maruša Stamać, koordinatorica rada Udruge

Marušu Stamać, po struci magistricu povijesti umjetnosti, možda ste već vidjeli na TV ekranu, kako vodi bitke u nekim od najgledanijih TV emisija u Hrvatskoj. Bivša je novinarka i TV reporterka s dugogodišnjim iskustvom u televizijskim, tiskanim i digitalnim medijima. Bitke za bolje društvo i dalje traju, ali na nekim drugim terenima. I sama sada mikro poduzetnica odazvala se zovu Udruge kako bi preuzela koordinaciju i postala glavni megafon, jer za nju, biti mali kotačić promjene na bolje je veliko zadovoljstvo, a biti glas tisuća poduzetnika, privilegij. 

 

Katarina Leko, specijalistica za podršku članovima

Katarina je diplomirana ekonomistica, a kao dijete ratne generacije vječni je borac za pravdu i bolje mogućnosti. Ovisnik o bicikliranju, usavršavanju znanja i traženju novih izazova, ali nije od onih koji su tu samo biciklom, tu je da nešto stvarno i napravi od čega će svima biti bolje. Udruga Glas poduzetnika za nju je bio logičan slijed te je od danas megafon za preko deset tisuća članova. Po njezinom mišljenju, UGP je postigao nešto što je malo njih postiglo do sada, u nevjerojatno malo vremena, što je motiv za još veću predanost ciljevima.

 

Nikolina Lednicki, PR & marketing asistent

Nikolina je diplomirana komunikologinja koja uživa u radu s ljudima. Stalno je u potrazi za novim znanjima i usavršavanjem svojih vještina. Ne prodaje maglu, već se želi izboriti za pravednije društvo u kojemu svi možemo uživati. Pridružila je se UGP-u kako bi pomogla da se glas svakog člana čuje i kako bi bila dio društva koje mijenja stvari na bolje. U slobodno vrijeme radi na svom blogu koji se bavi komunikacijama. Obožava putovati i organizirati putovanja pa često na putovanjima s prijateljima završi kao kustos i vodič.

 

ČLANOVI NAJUŽEG TIMA UGP-A

 

  • Nikola Mujdžić Reščić, Održavanje baze tvrtki, razvoj novih aplikacija za članove
  • Tomislav Krnić, FB Admin
  • Tomislav Čut, FB admin
  • Marko Slišković, bliži suradnik

Postani član UGP-a

Neka se i tvoj glas čuje

Učlani se