Pravila privatnosti

Pročitajte pravila privatnosti.

Uvod


Opća uredba o zaštiti podataka (engleski: GDPR) je uredba Europskog parlamenta i Vijeda koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018. te je izravno primjenjiva u svim državama članicama EU bez ikakve potrebe za dodatnom implementacijom u nacionalnom zakonodavstvu. Uredba sa sobom donosi značajne promjene u pravilima koja definiraju osobne podatke i kako se oni koriste.

Vaša privatnost i sigurnost vaših osobnih podataka od velike su nam važnosti. U nastavku vas želimo obavijestiti o tome s kojim ciljem prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i time ostvariti svoja prava zajamčena Zakonom.

Koji Vaši podaci nam trebaju i zašto?

Udruga Glas poduzetnika (u daljnjem tekstu: Udruga), Pavletideva 1, Zagreb OIB: 87582274224 , koristi vaše osobne podatke: ime i prezime, datum rođenja, OIB i adresu elektroničke pošte. Ovi podaci spremaju se u knjigu članstva za svrhu evidencije članova u skladu s važedim Zakonom o udrugama.
Dodatno nam treba vaša adresa elektroničke pošte kako bismo vam slali naš Newsletter ako ste nam za to dali privolu.

Vaše podatke nedemo obrađivati niti u jednu drugu svrhu.

Tko sve ima pristup vašim podacima?

Pristup vašim osobnim podacima imaju samo naši zaposlenici koji rade u Udruzi. Svi zaposlenici su upoznati s našom politikom i internim procedurama zaštite osobnih podataka te su potpisali Izjavu o povjerljivosti i dužni su postupati po istima.

S kime dijelimo vaše osobne podatke?

Vašu adresu elektroničke pošte dijelimo automatski sa s internetskim servisom MailChimp i Monday.com , putem kojeg vam šaljemo naš Newsletter ukoliko ste nam dali privolu za slanje.
Vaši osobni podaci su kod nas sigurni i nedemo ih proslijeđivati, prodavati niti ustupati drugim privatnim ili pravnim osobama. Iznimku može činiti slučaj kada nadležno tijelo zahtijeva pristup osobnim podacima koje Udruga pohranjuje, a u skladu sa Zakonom.

Koliko dugo ćemo pohranjivati vaše osobne podatke?

Ukoliko ste pretplatnik našeg Newslettera, vaše osobne podatke pohranjujemo sve dok ne otkažete pretplatu, tj. dok ne povučete privolu za primanje Newslettera.

Ostale osobne podatke pohranjujemo sve dok ne zatražite njihovo brisanje iz naše baze podataka. Tom prilikom ujedno prestajete biti članom Udruge.

Imate li pravo na trajno brisanje vaših osobnih podataka?

U bilo koje doba možete povući privolu za korištenje vaših osobnih podataka i/ili od nas zatražiti da obrišemo sve vaše podatke iz našeg sustava, osim u slučaju kda je to zakonski drugačije propisano. U tom slučaju dovoljno je da nam pošaljete zahtjev za brisanjem vaših osobnih podataka na adresu elektroničke pošte glas.poduzetnika@gmail.com, nakon čega demo obaviti uklanjanje svih vaših osobnih podataka u najkradem razumnom roku. Imajte pritom u vidu kako će time ujedno prestati vaše članstvo u Udruzi.

Možete li dobiti na uvid vaše osobne podatke?

U bilo koje doba možete zatražiti informaciju o tome koje sve osobne podatke imamo o vama. U tom slučaju dovoljno je da nam pošaljete zahtjev za pristupom osobnim podacima na adresu elektroničke pošte glas.poduzetnika@gmail.com, nakon čega demo vam dostaviti sve vaše osobne podatke koje pohranjujemo u najkradem razumnom roku.

Možete li ispraviti vaše osobne podatke?

U bilo koje doba možete zatražiti ispravak vaših osobnih podataka u slučaju da uočite netočnost. U tom slučaju dovoljno je da nam pošaljete zahtjev za ispravkom osobnih podataka na adresu elektroničke pošte glas.poduzetnika@gmail.com, nakon čega demo obaviti traženi ispravak u najkradem razumnom roku.

Obavljamo li automatsko profiliranje osobnih podataka?

Udruga ne obavlja automatsko profiliranje vaših osobnih podataka. Svi vaši osobni podaci obrađuju se isključivo od strane zaposlenika na načine i u svrhe koji su prethodno opisani.

Kome se možete obratiti za dodatna pitanja i/ili pojašnjenja?

Za sva daljnja pitanja ili pojašnjenja u vezi sa svrhama i načinima obrade vaših osobnih podataka, kao i u vezi s upitima za ostvarivanje vaših prava, možete se obratiti Službeniku za zaštitu osobnih podataka Udruge na adresu elektroničke pošte glas.poduzetnika@gmail.com.

Kome podnijeti prigovor u slučaju sumnje na kršenje vaših prava?

U slučaju da sumnjate da Udruga krši vaša prava koja su vam zajamčena Opdom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) možete podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP) na sljededoj web-lokaciji: www.azop.hr

Postani član UGP-a

Neka se i tvoj glas čuje

Učlani se