Četiri postulata

Udruga Glas Poduzetnika je usvojila 4 osnovna postulata na kojima bismo trebali temeljeti oporavak hrvatskog društva i države.

ČETIRI POSTULATA ZA HRVATSKU 2.0 SU:

 1. #VišeRada – Država ne smije poreznom i zakonodavnom i drugim politikama poticati nerad ili manji rad, naprotiv! Mora poticati rad, povećavanje prometa, povećavanje dobiti, povećavanje plaća!
 2. #Digitalizacija – Država nema što tražiti od nas poduzetnika i obrtnika bilo koji dokument koji nam je sama izdala! Digitalizirajte javnu upravu, počeli ste sada, idite do kraja! 
 3. #ManjiPorezi – Država ne mora dati ništa nama poduzetnicima, ali mora uzimati manje, jer mi najbolje znamo sto i kako investirati i kako oploditi onaj novac koji smo sami zaradili! 
 4. #VišePravde – Država se treba naplaćivati zadnja! Zašto tražimo da plaćanje PDV-a državi bude po naplati fakture trajna, a ne privremena mjera? Pa zato jer će u tom slučaju profunkcionirati pravosuđe, država će sve napraviti da bude efikasno, kako bi se i sama sto prije naplatila! Trebamo efikasno pravosuđe!

Slijedom navedenih postulata, nužno nam treba:

 • Porezna reforma, s ukidanjem progresivnog oporezivanja rada, gdje ispada da se kažnjava svakoga tko zarađuje vise, te ga se ili demotivira, a demotivira se i poslodavca da plati vise zbog dodatnih nameta – Predlažemo FLAT RATE porez od 20%, iz minimalni cenzus (neoporezivi dio) od 5.000 kn
 • Nivo ulaska u sustav PDV-a treba biti minimalno 1.000.000 kn godišnjeg prihoda
 • Dobit koje se reinvestira natrag u tvrtku ne smije se oporezivati
 • Poticanje izdavanje i uzimanje računa, vraćanje  poreznih olakšica koje ima cijeli moderan svijet, odlazak kod zubara, čuvanje djece u vrtićima, te se time borimo protiv ogromne opasnosti koja slijedi – sive ekonomije
 • Ukidanje SVIH parafiskalnih nameta, uključujući obvezne članarine u komorama i zajednicama
 • Državni inspektorat kao tijelo koje je savjetodavno i nadzorno a ne represivno
 • Reorganizacija i smanjenje Javne Uprave i Lokalne Samoupravu koja mora biti efikasan Javni servis

Od mnoštva stabala – Vladinih Mjera, provedbi istih, kojekakvih ideja sa svih strana i koncepata – ne vidimo šumu! Ne vidimo ključni problem koji se upravo sad događa. Od nas poduzetnika se regulacijama, birokratizacijom i korupcijom stvara socijalna kategorija, a mi to nismo – naš zadatak je podizanje konkurentnosti, ostvarivanje profita na tržištu, povećavanje zaposlenosti, punjenje proračuna kako bismo imali efikasan javni servis, te stvaranje novih vrijednosti… To smo mi, to su poduzetnici, a na nama je prilagoditi se i postojećim i sutrašnjim tržišnim uvjetima!

Postani član UGP-a

Neka se i tvoj glas čuje

Učlani se